Return to site

a kényszerérlelés..

milyen idõket is élünk?..

· koriander,egeszseg,test es lelek,korinder,meaning of life

Miért e cìmválasztás?..

Belegondoltam, hogy az a sokezer kisebb és nagyobb gyermek, de akár szüleik vagy nagyszüleik is, vajon ki hogyan viselte az elmúlt hónapokat, heteket és

legyen az gyermek vagy szülõ eszembe jutott a fenti kifejezés:

"A kényszerérlelés során a gyümölcsöt félig érett állapotban szüretelik, és a szállítás, illetve árusítás során éri el a teljes érettséget. Ez a spanyol szamócánál például azt jelenti, hogy 70 százalékos érettségben, még félig fehéren rakják a kamionokba, és öt nappal később a budapesti hipermarket gyümölcsöspultján nyeri el végleges színét és állagát. Aki kóstolt már kényszerérlelt gyümölcsöt, tudja, hogy ízben meg sem közelíti a napfényen érett párját. " (karpatinfo.net)

Nem tudom pontosan megmagyarázni, miért érzek párhuzamot a kényszerérlelt gyümölcsök és zöldségek és jelen helyzet között..

talán a vegyszerek, amiknek a használata mindennapjainkban megsokszorozódott..

talán mert mindenki hirtelen nagyobb felelõsséggel viseltetik önmaga vagy a másik iránt, legyen az felnõtt vagy gyermek és ìgy hirtelen érettebbé kellett válnunk..

A fotó nagyanyám ablakát mutatja (sok sok éve már, hogy ez készült), pár 'kényszerérlelt' gyümölccsel.. neki ez volt a módszere, hogy a ház védett és napsütötte ablakába tette az almát, vagy paradicsomot, és a Nap még tudta érlelni, ugyanakkor nem volt vegyszerezés, gázosìtás, meg ilyenek, csak a természet önmagával összhangban mūködõ egyensúlyi állapota.

Úgy érzem a végcél az önmagunkkal összhangban lévõ és a természetes egyensúlyi állapot megtalálása és megõrzése és ahol napfürdõzik testünk és lelkünk.

Szeretettel, Rita Monika

esszenciaajánló: Napvirág (Rock Rose): "képessé tesz a félelmen és a pánikon felülkerekedni, oldja a feszültséget és megkönnyìti a döntést, segìti a megértést és a válsághelyzet kezelését.."

és miért is ezt választottam?.. nevében a kulcs..,

NAP.., ami támogat abban, hogy ne csak kényszerérlelve légy..