Return to site

ÉRTÉKELEM A LOMISOKAT

ÚJRAHASZNOSÌTÁS.. KREATÌVAN..

· meaning of life,recycling,újrahasznosìtás,save the world,zero waste

Ma hazafelé megfogalmazódott bennem - miközben a kerületünkben lomtalanìtás van és ennek apropóján lomválogatás és gyūjtés - hogy bizony hálát érzek a lomisok iránt, akik jópár éve, de egy új szìnt hoztak be az újrahasznosìtás fogalomkörébe.

Persze, közgazdászok és / vagy szociológusok fanyaloghatnak és magyaráznák a helyzetet, mondjuk a megélhetési lomizás kifejezés kitalálásával és használatával, de valljuk be, ez a lomizás nem mai keletü.. mégis szerintem a tankönyvekbe még nem került bele, pedig

nagyban hozzájárul a termékek körforgásához,

ìgy egy kicsit a lelassuláshoz..,

az igazibb és õszintébb fenntartható fejlõdéshez (bevallom, nekem ez változatlanul puder a cégek többségétõl, és szintén csak a profit fenntartásáról és maximalizálásáról szól, egy újabb marketingfogás, ami mõgé elbújtathatom a profitéhségemet és, hogy egytálrizsértdolgoztatok Kìnában vagy Indiában.. , de kivételek azért szerencsére mindig vannak).

ahhoz, hogy a fiatal egyetemisták most ingyen jutottak az albérletükbe pár menõ vagy csak szükséges darabhoz,

A devecseri lomisok sok éve már, hogy fogalom lettek, akik ausztriai és németországi lomtalanìtásokkor elhoztak mindent, ami itthon piacképesnek gondoltak, legyen az ruha, kinõtt kerékpár vagy sìléc. Azután a budapesti lomtalanìtásokkor szintén más országokból jöttek a gyüjtögetõk és vitték oda, ahol erre nagyobb szükség volt.

Mindegyik esetben sok családnak lett ez megélhetési forrása, lett ebbõl bevétele. És bizony õk a gyakorlatban elültették és megvalósìtották a zerowaste fogalmát.

Minden tiszteletem az övék!

Esszenciaajánló: Réti kakukkszegfū: az életenergiák szabad áramlását támogatja

Szeretettel, Rita Monika