Return to site

2019 - az ajándékok éve

2019 JANUÁR 03.

· korinder,mese és valóság,life and health,autism and others,meaning of life

nincs ideje a halogatásnak..

Nem tudok tovább várni.., szeretnék szeretettel teli tartalmat adni.., de nem fog mindig sikerülni ezt már most látom.., mert megosztó a téma, mint a fajsúlyosabb témák mindegyike... és mert nem vagyunk egyformák: azaz kinek a pap és kinek a papné (és van akinek a ShultzGizi..).

Elõször is: szeretnék - és még most is ìgy látom és ìgy érzem - minél többeknek segìteni.

Azonban a sok-sok év alatt rá kellett jöjjek ( a saját megtapasztalásomon vagy éppen a saját káromon), hogy:

1. nem lehet mindenkinek segìteni,

mert

1.1. nem akarja a segìtséget elfogadni, vagy

1.2. nem tartja a személyemet és a módszeremet a számára kijelölt útnak, vagy

1.3. hūségesen kitart az általa választott terápia mellett ( és én ezt tiszteletben tartom ),

1.4. nem mer, nem akar újat megismerni, mert csak..

és

2. nem lehet, nem szabad a segìtségemet senkire sem ráerõltetni! Ez egy tanulságokkal teli pont és szakasz az életemben..

E hosszúra sikeredett bevezetõ után jöjjön, aminek jönnie kell..

A téma direkt és indirekt módon az autizmus és a hozzá kapcsolódó kisebb és nagyobb történések és állapotok, úgy mint szokások, viselkedések, szerepek, védekezõmehanizmusok, játszmák és erõviszonyok, kommunikációs csapdák és szìvbõl szólani, nevetés és túlzott belsõ fegyelem és még sorolhatnám, a teljesség igénye nélkül...

Nem szeretenék személyeskedni, senkit hibáztatni vagy felelõsségre vonni, ezzel szemben

szeretnék összefüggésekre rávilágìtani vagy éppen csak elgondolkodtatni vagy továbbgondoltatni a felvetéseimet..

És hogy honnan merìtem a tudásom e témában:

a forrás szerteágazó, nehezen nevesìtem és nem azért mert nem akarom, hanem egyszerūen mert nem tudom..: elõször is õszinte hitem és legjobb tudásom szerint vallom: az autizmusra való hajlam mindegyikõnkben benne van (akár egy herpesz vìrus), benned, bennem - és az hogy ténylegesen kinél jelentkezik ez az állapot enyhe vagy komolyabb formában és kinél produkál enyhébb vagy súlyosabb tüneteket (azaz kinél válik a herpeszvìrus mindenki számára látható hólyaggá, ami csìp, fáj és éget is..), okozva önmagának és/vagy környezetének nehezìtett pályát - az számtalan tényezõ közrejátszásának a következménye is.

Hogy honnan jött ez a gondolat, társulva a segìtõ szándékommal?

A válasz nagyon egyszerū:

mert kevesen ismerik ezt a csodálatos és kerek történetet, amit dr Edward Bach indìtott el kb. 100 éve,

mert mindenkinek az életében (az enyémben is) vannak és voltak hoszabb-rövidebb idõszakok amik az egészségesen túlmutató befeléfordulásról szól(t).. , nehezitett pálya volt..,

mert tudom és érzem és értem, hogy milyen nehéz, amikor félrekommunikálunk.. vagy egyáltalán nem kommunikálunk ki magunkból történéseket vagy éppen fájdalmakat..,

mert a bezárkozás is egy túlélési eszköz.., és az ember túlélésre van programozva...

Itt elérkeztünk az egyik sarkalatos ponthoz:

az autizmus és társai: mind egy-egy lélek földi túlélésének az eszköze, záloga, sõt talán több lélek (minimum 2) túlélésének az alapja.. Hogy ez mikor vagy hol és hogy dõl el, ezt csak a JóIsten tudja: legfõbb programozónk..

A miért-ekre - miért pont én?, miért éppen az én gyermekem?, miért éppen..?.. és még sorolhatnám, ne keresd a választ!, nincs értelme!, vagy talán csak annyi nagyon leegyszerüsìtve, hogy ez is egy út, ami közelebb visz önmagadhoz és egyúttal a JóIstenhez!.. és segìt felfedni igazi erõdet..

Megélsz közben mindent, mit addig elfelejtettél vagy nem akartál megélni(!).., amíg nem testközelbõl érintett meg az autisták világa: haragot, dühöt, mélységes fájdalmat, tehetetlenséget, kitaszìtottságot vagy éppen bezárt falakat és ablakokat.., próbálsz a kapukon dörömbölni, kisablakokat kinyitni - azonban tehetetlennek érzed magad és csak õrlõdsz..

Hol is folytassam?!: annyi gondolatom van a számodra, amit mind-mind szeretnék megosztani veled:

Ne vádold magadat! Te mindig legjobb tudásod szerint cselekedtél, amihez erõt éreztél magadban.. próbára vagy téve, ezt érzed Te magad is.. már a szūkebb környezeted is próbára tesz.. legnagyobb próbatevõd azonban autista fiad vagy autista lányod.. õ azért érkezett pont tehozzád, hogy segìtsen õ is neked a maga auti módján.., segìtsen abban, hogy megtanuld szeretni önmagadat szìvbõl.., segìt abban, hogy levesd az egojátszmáidat, amik az évek során kialakultak és részeddé váltak.., segìt abban, hogy megtanuld az érdekeidet/az érdekeiteket hatékonyan és maximálisan képviselni egojátszmák nélkül., segìt abban, hogy barátokat keress és találj.., segìt abban, hogy kilépj az addig megszokott rutinból.., segìt abban, hogy visszatérjen a belsõ tūz, a harc az életedbe.., segìt abban, hogy visszatalálj lelked egyensúlyához és hogy ismét az tudj lenni, aki kicsi gyerekként voltál: õszinte és igaz.., ( és még sorolhatnám..) és a gyermek megszületése vagy megnemszületése az maga egy végtelen tanulási folyamat, nem auti gyermek esetében is!.., de auti gyermek esetében ez egy intenzìvkurzus..

MERT: itt elérkeztem az egyik olyan ponthoz, amit muszály megemlìtenem..: ha Te fejleszteni szeretnéd/akarod auti családtagod (gyermeked), az akkor tud igazán hatékonnyá válni, ha Önmagadat IS fejleszted és az auti családtag legszūkebb környezetét, akikkel napi szinten együtt él, azaz apa, anya, testvérek és ha vannak együttélõ nagyszülõk, akkor õk is.

Egy pár sor erejéig itt visszatérnék dr Edward Bach-hoz: az õ egyszerū és kristálytiszta módszeréhez, ami a környezetünkben élõ virágoknak az információtartalmát vette alapul és segìtségével a virágokból nyert esszenciák segìtségével az információt továbbvitte és átadta az esszencia felhasználójának. Tudományosan (a tudomány jelen állása alapján) ez nehezen bizonyìtható, ezért Rád bìzom, hogy elfogadod és élsz e tiszta lehetõséggel vagy elkezdesz támadni, trollkodni.., mert egy másikfajta túlélési alapüzemmódod van, mégpedig: "Megkérdõjelezem, tehát vagyok.." vagy "Támadok, tehát vagyok.."

, ha ezt nem akarod érteni, akkor kérlek ne is olvasd tovább a soraimat! Köszönöm!

Te, aki nyitott vagy és elfogadóbb, innentõl kezdve a soraim CSAK hozzád szólnak! Ajándekba tudásom legjavát adom, amit e témához kapcsolódónak érzek:

szeretettel ajánlom figyelmedbe dr Edward Bach módszerét és a virágesszenciák közül párat, amelyek minõségi változást tudnak elhozni az életedbe:

1.-ként: Cseresznyeszilva esszencia: az önuralom szelìd terelgetõje, hogy megõrizzed segìtõ türelmedet, higgadtsâgodat és hogy a belsõ feszültség alkotó tūzzé tudjon átalakulni. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. FONTOS: a szūk környezetben lehetõség szerint mindenki szedje: auti és nem auti egyaránt

2.-ként: Iszalag esszencia: ami támogatást nyújt az érdeklõdés felkeltésében valamint a bezárt egyoldalú érdeklõdés szélesìtésében. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és szūk környezetnek egyaránt.

3.-ként: 13. Sülzanót virágesszencia: amikor úgy érzed fogy az energiád, az erõd ês ezzel csökken a kitartásod feladatot véghezvitelében, célod elérésében. Szedése önállóan és keverékben - inkább a nemauti közvetlen családtagoknak.

4.-ként: Hangafū virágesszencia: "az identitás virága", az önállóságra törekvés támogatója. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és legszūkebb környezetnek egyaránt.

5.-ként: Magyal virágesszencia: "a szivet megnyitó virág", az egojátszmák leépìtésére.. ez egy nehéz feladat, mert aki játszmázik, õ ritkán ismeri fel és mégritkábban ismeri el, hogy játszmázik.. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és legszūkebb környezetnek egyaránt.

6.-ként: Gyertyán virágesszencia: amikor "taposómalomnak" érezzük a mindennapokat.. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és legszūkebb környezetnek egyaránt.

7.-ként: Nebáncsvirág virágesszencia: az egojátszmák ellenszere.., támogatója a "türelem rózsát terem" állapot kivárásának és elérésének. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és legszūkebb környezetnek egyaránt.

8.-ként: Bohócvirág virágesszencia: a konkrét (jól meghatározható: mi lesz. ha.. vagy mi lesz ha nem.. kezdetū gondolatok) félelmek ellenszere... Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és legszūkebb környezetnek egyaránt.

9.-ként: Vadrepce virágesszencia: a teljes kétségbeesés állapotának a kiegyensúlyozószere.. Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Auti legszūkebb környezetnek javallt.

10.-ként: Napvirág virágesszencia: már már pánikszerū félelmek kiegyensúlyozója... Szedése önállóan vagy cseppkeverék alkotójaként is javallt. Autinak és legszūkebb környezetnek egyaránt.

Ezt a 10 esszenciát emelem ki dr Bach féle 38-ból, mert ezek az alapok, hogy elinduljon a minõségi változás egy autival is élõ családon belül.

Hogy honnan veszem? Megkérdõjelezheted!, szìved joga! (Megkérdõjelezem, tehát vagyok.., mint fentebb is ìrtam..) Egyszerū a válaszom: ìgy érzem.

Megadom a honlapomat, ahol dr Bachról, az esszenciákról vagy éppen rólam kicsivel bõvebben olvashatsz: http://viragterapia789.strikingly.com

Folytatás tervben van, sokminden függvénye..

Szeretettel, Rita Monika