Return to site

Az elmúlt hetek, hónapok, az elmúlt 2 év..

régóta érlelõdik..

· mese és valóság,korinder,meaning of life,megújulás,i plan joy

Vajon mennyire vagyunk tudatában 

Önmagunknak?.. 

a manipuláló gépezetnek, ami körülvesz bennünket?..

hogy kontroll alatt vagyunk?.. 

2 évvel ezelõtt februárban az iskolai filmklub keretében együtt néztük meg François Truffaut Fahrenheit 451 címū filmjét.. a filmklub keretében vetített második film volt.., nem követte több, mert hirtelen kitört a forradalom.., helyett a co wid járvány.. , két évig uralta az életünket.. bekúszott minden résébe az otthonainknak.., a családjainknak.., és jött és megosztott.., mint ahogyan az a klasszikus forgatókönyv szerint is pereg.. az 'oszd meg és uralkodj' mondás.. õsi érvényū bölcselet, ami ma is megállja a helyét..

Nem akarok sem okoskodni, sem a mérleg nyelve lenni, tiszteletben tartom mindenki döntését, amit ez alatt a két év alatt hozott felnõttként önmaga és / vagy gyermeke helyett, (mindenki igyekszik a legjobb döntést meghozni mindenkoron), 

AZONBAN 

azt látni kell, hogy egy nagyüzemi félelemkeltõ és fenntartó gépezet vesz bennünket körül hazai és nemzetközi terepen egyaránt.. és a félelmi helyzetben a döntéseink már amortizálódnak.., akkor is igyekszünk legjobb tudásunk szerint dönteni.., 

ÉS 

azt is látni kell, hogy amíg ebben a helyzetben családok, barátok, közösségek váltak ketté.., feszültek egymásnak.. addig sokminden másról elterelõdött a figyelem.. 

MOST

újabb kártyával állt elõ a félelemkeltõ gépezet.. a háború kártyájával.. nem bagatellizálom el, érzem a súlyát, a terhét, de látni kell azt az oldalát is, hogy ez a félelemkeltés fokozása leginkább.. minden szinten.. és igyekeznek bexaratni azt, aki eddig nem félt.., aki meg félt az elmúlt 2 év alatt is, az hadd féljen mégjobban.. és újabb, még nagyobb, még mélyebb félelembõl hozott döntések amortizálódnak közben.. 

"Tovább is van, mondjam még".., szól a mondóka.. nem akarom továbbmondani, és továbbgondolni sem.. arra kérlek, hogy engedd el a félelmeidet.. hiszen a böjti idõszak az elengedésrõl is szól.. valamit elengedünk, és jön helyette valami más, valami magasztosabb, valami fényesebb. 

 

Szeretettel, Rita Monika 

fotocredit: adambalogh.com

 

esszenciaajánló: Kankalin (Primula Scotica - Scottish PrimeRose):

"A konfliktus, félelem és szorongás megzavarhatja a természetes ritmust. A harmónia el fog uralkodni, ha engeded a feltétel nélküli, egyetemes szeretetet keresztül áramolni a szíveden."