Return to site

mindenki xarik bele...

MAI MESE.. hétköznapi játszmák..

· korinder,life and health,eleteshalal,gyermek és születés,mese és valóság

Hazafele jövet valamelyik nap éppen szemtanúja voltam annak, amikor a közelünkben az Andrássy úton lévõ 2 darab kerekeszékes helyrõl darus emelõvel éppen kiemeltek egy jogosulatlan parkoló autót. Odamegyek az emberhez, aki az auto mellett adminisztrál, és videó felvételt készít, hogy szerintem ennek az autónak a tulajdonosa az Operaház felújításán dolgozik, mert bizony szoktak többször is a kerekesszékes helyen parkolni.. esetleg kérdezze ott meg.., válasz: Õ nem tud mit csinálni, neki ez a feladata, és folytatódott az autó felemelése és elszállíttatása.. hát jó, gondoltam, én megpróbáltam segíteni.. megyek tovább, befordulok a Hajós utcába, és gondoltam jelzem a felújítási munkák egyik portáján, hogy valószínūleg egy náluk dolgozó (szak)ember autóját viszik mindjárt el.. a válasz, hát õ nem tud mit tenni és képzeljem el, hogy mennyien dolgoznak ott náluk.. (na ebben igaza van..), okés így jártam, 2x megpróbáltam segíteni, hogy valakinek az autóját ne vigyék el, de nem sikerült.. és õk is így jártak.., mire végeznek a mūszakkal, már az utó helye lesz csak ott.. 

Másnap: 

A fenti útvonalon megyek.. Hajós utca, Andrássy út jobbra el.., DE csak úgy megszokásból egy fél pillantás a kerekesszékes helyekre.. tátottam szememet, számat.., ugyanaz az autó visszaállt oda, ahonnan elõzõ nap elszállították.., vajon mi járhatott a fejében?.., hogy ha elõzõ nap elszállították, akkor a következõ napon má csak nem fogják.. 

Az én fejemben meg az járt, hogy mindenki xarik bele.., de legalábbis belebújik abba a szerepbe, amit választott magának ebben a földi életben, és ragaszkodik hozzá foggal-körömmel.. 

 

Vajon gondolatiságunk alapján választjuk földi szerepeinket?.. 

Vagy a kiválasztott szerephez társul egy gondolatiság, amibõl nem akarunk engedni?.. 

Tyúk vagy a tojás?.. 

Vajon a ránk aggatott szerepeknél észre vesszük e hogy az eltér az égben választott pályánktól és hogy vakvágányon vagyunk?.. 

Vagy megyünk elõre szemellenzõsen, mert jobb az így, kevésbé tud fájni, kevésbé kell változnunk közben, kevésbé kell tanulnuk, fejlõdnünk..,  és jó ez a félzombi állapot.. és mert nem olyan rossz érzés a dagonyázás a pocsojában..

 Egyszer egy állás interjú felvételi beszélgetésén bedobtam félpoénosan, hogy az elmúlt közel 30 évben már az akasztott emberen kívūl szinte minden voltam.. nem sorolom fel, de tényleg így van.. , sok helyen kipróbáltam magam..., mindig igyekeztem az adott helyen megtalálni a jót, hogy a feladatommal miben tudom segíteni a többieket, az emebereket, de ha hamisnak éreztem, akkor ez csak ideig-óráig ment.., általában elõbb-utóbb, de kivetett az adott rendszer magából.. gyakran nem tudtam jó katona lenni.. olyan, aki nem gondolkodik, nem érez, aki olcsó hazugságokkal csapja be önmagát és/vagy a környezetét.. csak néha tudtam a szerepet magamévá tenni, és az adott rendszerhez idomulni, mert az adott feladatkörben benne volt a játékosság, és a segítés egyszerre..,

Tanulság: kinek mi..

 

Szeretettel, Rita Monika 

 

esszenciaajánló: 

Orgona ( Syringa Vulgaris - Lilac ): "Azok számára ajánlott, akik elmulasztották teljes kifejlõdésüket és kivirágzásukat életükben, és így személyi növekedésük visszamaradt. Összezsugorodottként érezhetik magukat, ami idõnként fizikai megjelenésükben is összezsugorodott vagy fejletlen alakban nyilvánul meg. Ezt egy uralkodó szülõ, partner vagy tanár okozhatta/okozhatja (mérgezõ szülõk fogalma ide kivánkozik..).  Az ilyen uralkodásnak az az eredménye, hogy képtelenek lesznek arra, hogy szabadon fejezzék ki azt, amit éreznek. Az Orgona a növekedéshez való megnyilásra és újrakezdésre bátorít bennünket. Azt láthatjuk, hogy semmi nem veszett el, csak egyszerūen hibernáltuk azokat. Amint kioldódnak a blokkolt energiák, rendkívül gyors egyéni növekedés mutatkozhat meg, úgy ahogy egy növény fejlõdik tavasszal. Gyakran az Orgona embereknek nehezükre eshet elfogadni saját értékeiket és lehetõségeiket. Valójában azt fogadhatták el egykor, hogy áldozatok, akik biztonságban érzik magukat saját börtönükben. Ha kinyitják a kalitka ajtaját és kitekintenek a sokkal tágabb világ felé, ijesztõnek tarthatják azt. ..." innen szép a repülni tanulni.. ehhez ad szelíd támogatást fentebbi esszencia.