Return to site

BEFELÉ FIGYELNI..

avagy kifelé?..

· mese és valóság,life and health,meaning of life,megújulás,az elet ertelme

.. az elõzõ gondolatok fonalán folytatva: 

.. vajon a család/oktatás/társadalom hármasa miért a figyelemért küzd.., szinte üldöz.., tovább erõsítve ezt a médiából ránk hányódó hirdetés áradattal és információ tengerrel.., fejlesztéseket generál, ha úgy érzi, hogy nincs meg a fókusz egy kisgyereknél, sõt esetleg jön a figyelemzavaros, magatartászavaros 'bélyegek' is emellé.. , mert a figyelem az kincs, Isteni ajándék, ahol a bölcselet alapjain olyan információk juthattak el egykor egyik generációtól a másikig, vagy egyik vezetõtõl a másikig, ami a túléléshez, fennmaradáshoz elengedhetetlen volt.. és mindenki figyelt az üzenetre..,  és mert ott, abban a figyelmi állapotban megvalósul a tökéletes béke és egyensúly is egyszerre.., tudtak kifelé figyelni és tudtak befelé figyelni, akár egyszerre..

mostanra ott tartunk, hogy a figyelemért harc megy.. a barátok és barátnõk között, a családtagok között, a kollégák között.. és nem marad idõnk, energiánk csak úgy befelé figyelni.. és ezt (nem számonkérés!), nem tanította meg senki.., pedig egykor közösségi szinten ment az énekléssel egybekötött munka a nõk körében, amikor figyeltél a feladatra is, de az ének által kapcsolódni tudtál isteni magodhoz egyszerre.. azután eltelt úgy 40, 50 év, hogy a közösségi tevékenység kikopott a társadalomból, vele az éneklés is.. 

és a figyelmünk  be lett huzalozva.. egyirányba.. észre sem veszed ezáltal, hogy az erõd fogy, napról napra.. valami betegség után kutatsz, hogy megleld az állapotod, az egészséged romlásának okát.. és nem veszed észre hogy az isteni magoddal való kapcsolat megbomlott.. szakadozik.. csak mert a figyelmedbõl kimaradt a legfontosabb, önmagad.. 

nem az ego figyelmérõl beszélek, ami új ezt, vagy azt kér és kap önmagától, és ideig-óráig örömmel tölti el.. majd amikor ez az örömállapot elfogy, akkor újabb külsõ impulzusokat keres magának, hogy önmagára való figyelme ne lankadjon.. 

helyette a szív figyelmérõl beszélek, amikor a fokusz úgy van önmagadon, hogy közben megtapasztalod a végtelen béke és szeretet állapotát, és amikor nem tárgyaktól vagy emberektõl teszed függõvé a belsõ békéd.. hanem az csak úgy van, úgy vagy.. és végtelenségében kerek minden.. 

szeretettel mára, Rita Monika 

fotocredit: adambalogh.com

esszenciaajánló: Tündérrózsa (Nymphaea - Rose Water Lily): "Emelkedj felül az érzelmi nyomásokon és a mindennapi élet igényein és kapcsolódj újra a spirituális gyökerekhez. Meríts erõt és bátorságot ebbõl a mély forrásból."