Return to site

TARTALOMHOZ A FORMA..

miNDEN NAP ÜNNEP!..

· mese és valóság,gyermek és születés,egészséges élet,meaning of life,deadoralive

Egyre tisztábban látom a különbséget aközött hogy eleink mindennek megadták a módját, legyen az a legegyszerūbb kapukilincs vagy egy edény, amivel vizet merítettek a forrásból, szomjukat csillapítani..

Nem gondolták túl, csak belevésték, vagy éppen belefaragták, vagy hajlították vagy szõtték vagy csomózták az adott használati tárgyba kicsit önmagukat, kicsit a természetben, környezetben való helyüket, ezzel is támogatva a földi életben való létezésüket.. és ha ránéztek az adott tárgyra, akkor látták, hogy ez az önnön kezük (vagy a szomszéd mester, stb...) munkájának  gyümölcse, és már ez önmagában jó érzés. A motivum, díszítés, amit rátettek, abban a szépségben való megmerítkezés, még ha nem is tudatosan, de egy ünnep volt a léleknek.

Vajon miért jutottunk el mára oda, hogy a lélek csak bizonyos napokon öltözteti ünneplõbe önmagát? 

Amikor az lenne a jó ha minden napunk egy ünnep lenne, mert ránézünk a saját készítésū finom ebédre, vagy egy kötött sálra vagy a lefestett szobafalra, és jó érzéssel tölt el, hogy igen, ezt én csináltam, ebben benne van az én lelkem egy darabja is.. 

Helyette mindenki az éppen aktuális MÁSSAL van elfoglalva.. a szomszéd kertjével, ami mindig zöldebb.., az aktuális táblázattal.. amire vár valaki, vagy bármi mással.., de ezekben nem fürdethetem meg önmagamat.., lelkemet..

Legbelül a lélek vágyja a szépet, a jót, helyette minimalista tömegtermékek tucatjával vesszük körbe magunkat, legyen az egy teás csésze vagy éppen egy beltéri ajtó, amikre valószínūleg csak amiatt jó ránézni a minimalizmusával egyetemben, mert zsong a fejünk a sok információtól, ami árad felénk a különbözõ médiacsatornákon át.., és mindenki sulykolja belénk, hogy mi is a jó nekünk.., közben önmagunk felejtünk el önmagunk lenni.., pedig a belsõ hangunk kellene a legfõbb tudónk és támogatónk legyen.. 

Szeretettel mára, Rita Monika

fotocredit: adambalogh.com

esszenciaajánló: Deep Magenta Opium Poppy (Mák): "Ez a gyönyörū esszencia 2008. július 28-án készült, és azoknak segít, akik megpróbálják egyesíteni énjük széttöredezett részeit annak érdekében, hogy végül elengedhessék félelmeiket. Ez a szakasz, amit gyakran neveznek 'felemelkedésnek'/'szintemelkedésnek' is, lehet nagyon ijesztõ, hiszen ebben a folyamatban arra van szükség, hogy a félelem által leválasztott részeinket visszahívjuk - és nem csak jelenlegi életünkbõl, hanem valamennyi korábbi inkarnációnkból is. Ez az esszencia segít enyhíteni a félelmet és gyorsítja az integráció folyamatát."