Return to site

FESZEGETIK A HATÁRAIMAT...

régóta terveztem ezt is..

· korinder,gyermek és születés,the meaning of life,határok,keretek

Határok: vajon vannak e?, voltak e? kellenek e?..

Vajon miért van szükség határokra? úgy általában? 

1x sok éve annak, hogy olvastam egy tanulmányt arról, hogy vizsgálatot végeztek közlekedési lámpa témában.. és azt várták, hogy kialakul a káosz a közlekedésben, ha nincs közlekedési lámpa beiktatva.. na és a tanulmány konklúziója volt maga a csattanó, hogy nem alakult ki káosz!, hanem ugyanúgy beállt a rend..

persze léteznek határok, ilyen az önmagunk teremtette komfortzóna.. 

(mellékesen jegyzem meg, olyan sok új kifejezés került be a használatba, amióta az én, az egyén az ego van elõtérben..) 

de valahol azokról a határokról is szól, ez az írás, amit gyerekként, kamaszként, fiatal felnõttként kaptunk.., sajátitattak el velünk, hogy tegyük magunkévá.. innen-onnan.. társadalom, család, iskola, munkahely, hierarchia, majd utána mi magunk teremtünk meg újabb határokat.. amikor szülõkké, vezetõkké válunk.. 

Lehet e tudni, hogy ez most itt ismét önfejlesztésrõl szól.., kellene hogy szóljon.. 

majd a határokba belegabalyodva fellélegzel, amikor azt tapasztalod, hogy ez akkor most így mūködõképes, azután éppen az ellenkezõjét tapasztalod meg, és hogy mūködésképtelen.. és felnõttként, szülõként újratervezés van.. 

amikor rájössz, hogy a szállásod foglalásakor a vendég palira akar venni.. nem részletezem, de egyértelmū üzenete volt a kialakult helyzetnek számomra.., nem szabad mindig és mindenkivel jó fejnek lennem.., és bizony feszegetik a határaimat.. és én is ismét tanulom magamat.. 

ennek az írásnak (mielõtt félreértenél), nem az az üzenete, hogy nem kellenek határok.. sõt, mindenképpen kellenek.. amik támogatnak téged is, családodat is, a társadalmat is.. , mert közösség és / vagy család nélkül az egyén elveszik.. és az ego önmaga által teremtett csapdának lesz foglya.. 

a támogató és összekötõ határok kellenek, az elválasztó határok ideig - óráig azok is mūködnek, de hosszútávon már mūködésképtelenek..

nem szabad túlzásba esni.. a határok esetében sem.. és csak figyelj a belsõ hangodra!

szeretettel mára, Rita Monika 

fotocredit: https://adambalogh.com/

esszenciaajánló: Apróbojtorján (Agrimony): "Kedélyes, vidám, elégedett emberek(nek), akik szeretik a nyugalmat. A viták és veszekedések lehangolják, kifárasztják õket, így sok mindenrõl lemondanak azért, hogy mindezt elkerüljék. Gyakran vannak problémáik, zaklatottak, nyugtalanok és gondterheltek, szenvednek testileg és lelkileg, gondjaikat mégis humoros álarc mögé rejtik. Barátként vagy társként nagyra értékelik õket. Gyakran nyúlnak droghoz vagy alkoholhoz azért, hogy kilátástalan helyzetükbõl elmeneküljenek, vagy hogy könnyebben, jó kedéllyel viseljék megpróbáltatásaikat."