Return to site

ki is az, aki magànak való?..

avagy a magányt választani, mint túlélési eszközt?..

· korinder,mese és valóság,life and health,egészséges élet,autism and others

Napok óta hogy elōször bekùszott a fejembe a téma...

hogy külön posztot szenteljek ennek..,

még az is lehet, hogy többet.., nagyon nagyon szerteágazó..

mert ez valószìnūleg jòval többeket èrint.. hogy valaki a szūkebb vagy tàgabb családjàban, de érintve van abban hogy valaki magának való... mert minden családban van legalább 1 ember, legyen az felnőtt vagy gyermek, akinek nehézséget okoznak a társas kapcsolatok, aki nem keresi (vagy csak nagyon ritkán) más ember társaságát, mert az neki a nagybetūs FELADAT.

Hogy miért alakult így? õsszetettebb, mint gondolnánk és valószìnūleg a tudósok is csak a felszint kapirgálják:

Kezdem ott a dolgok közepébe vágva, hogy:

leszület(t)ünk erre a földi világra, ahol igazából apró lényként nem is tudjuk, hogy mire számítsunk: 

- milyen ez a Föld nevű bolygó?,

- milyen melegség és szeretet járja át azt a szülōpárt, akiket réges-régen egy égi küldetésprojekt keretében magunknak választottunk,

- vagy éppen a földi forgatókönyv szerint nem terveztek bennünket, csak éppen így hozta a Sors.. hogy MOST kellett megérkeznünk..,

és hogy milyen feladattal érkeztünk MI vagy milyen feladatot vállaltak annakidejèn a szüleink amikor ők választották ki a saját szüleiket?.. és ez egy végtelenìthetõ gondolat..,

- a nehezített része a küldetésünknek (születés projektnek..), hogy senki nem emlékszik ebből a küldetésvállalásból semmire.. ez van és így izgalmas az ÉLET nevū játék!..

  • ismeretlen minden, ami itt bennünket körülvesz: bébiként, anyaként, apaként: telve vagyunk félelmekkel..: félelmekkel az ismeretlentõl, a nem várttól, aminek sohasincs vége: új élethelyzetekbe csöppenünk és nevezzük kicsit átcsomagolva..:, de új kihìvásokkal találkozunk..
  • ez egy végtelenìtett lejátszóra tett lemez.., és bizony jönnek, kialakulnak vagy elsajátìtódnak a TÚLÉLÉSI TECHNIKÁK ..
  • ezek egy része: ugyanúgy mint a viselkedésminták: mintakövetés után jönnek.. más részük önfejlesztés.., megint más részük genetikailag van belénk kódolva.. egy újabb részük a generációkon átìvelõ családi szerepminták 'megõrzésén' át lesz része az életünknek..
  • túlélés: milyen tömören benne foglaltatik minden.. kicsit jobban kibontva:.. túlélni az életet..

hát ez bizony nem túl biztató.. hogy túl akarom élni a jelent?.., a múltat?.. és a jövõbe is ìgy tekintek?..

 

TÚLÉLÉSI TECHNIKÁK - kicsit kibontva és kicsit másképp (szakemberek már 1000x kifejtették remélhetõleg, amit a kutatásaik alapján õk el tudnak mondani errõl..):

  1. kisebb nagyobb hazugságok, füllentések, amik fokozatosan, de átkúsznak a folyamatos hazudozás állapotába.., amikor már az adott személy sem veszi észre, hogy igazat mond e avagy sem..
  2. megfelelési kényszer kialakulása.. csak hogy szeressenek..,
  3. konfliktuskerülés.. csak hogy csend és béke legyen..
  4. hajtok, karriert futok be: család, munka - örök mozgatói az életnek, csak éppen hol is vagyok én?..
  5. gyūjtés / gyūjtemény(ek) felhalmozása: kihelyezem az ént vagy a szeretetet (vagy annak hiányát?..) egy vagy több tárgyba..
  6. csendes, befeleforduló (introvertált) személyiség leszek.. vagy éppen ennek az ellenkezõje:
  7. túlságosan nyitott, kifeleforduló, másokat túlkommunikáló személyiség leszek - csak hogy túléljek..
  8. egy másik világba menekülsz bele, ami az egyedüli örömforrásnak tūnik számodra, legyen az az alkohol mámora vagy éppen az aktuális szuperjáték szupereszközön..
  9. ideológiák mögé vagy hatalmi rendszer mögé bújsz el és abban hiszel.. , csak mert addig sem 'kell' önmagaddal és/vagy az élet valós értelmével foglalkoznod..
  10. valamilyen szintū hátrányos állapotod van, lehet hogy magzati korodból, lehet: születésed közben történt valami vagy tìzévesen.. vagy negyvenévesen? vagy ki tudja?..: és autistaként, aspergeresként, down szindrómásként, IR-esként, és még sorolhatnám.. éled mindennapjaidat.., DE ez ilyenkor a szūkebb (vagy tágabb..) környezeted túlélésérõl IS szól!.. 
  11. kortársai által megnemértett költõ, iró , zenész, mūvész leszel és mūveid segìtségével és azokon keresztül belelátsz az Univerzum nagy JÁTSZMÁJÁBA?.. és felszabadìtod magadat.., de kortársaid nem akarnak bepillantani ebbe a különleges, egyszerū ugyanakkor varázslatos világba.. csak 50 vagy 100 év múlva.. talán.. 
  12. játszmázol a legtöbb kapcsolatodban.. és észre sem veszed..: áldozat leszel?.. vagy szegény-szerencsétlen?.. vagy?..elnyomó?.. vagy?.. (ki tudja mi?..).

(Ezen belül lehetnek/vannak átfedések! Úgy még biztosabb a túlélés!..)

Gondolkodtál már ezen?

Hogy Te melyik vagy?

Melyiket/Melyikeket választottad földi túlélésed eszközeként.. és vajon miért?

És azon is gondolkodtál e már, hogy jó lenne ezt az egész biztonságratörekvést elengedni, magunk mögött hagyni és 'csak' létezni.. mert ' A szeretet soha el nem fogy!'

Szeretettel üdvözöllek, Rita Monika

mai esszenciaajánló: Szibériai vadporcsin: segìt és támogat átirni az elõzõ generációktól hozott?.., örökölt?.., családi mintákat, amik már nem elõre visznek.., hanem inkább beleragadtál valamiben..