Return to site

LEÁRNYÉKOLVA..

jelenben lenni.. ismét..

· korinder,gyermek és születés,life and health,the meaning of life,megújulás

Annyi gondolat kavarog a fejemben..  azután nem jegyzetelem le.. és a gondolat elgördül más irányba.. 

Szeretnék tisztábban látni.. ennek keretében jött el a nagy iratrendezési kihívás is (önmagam felé..), 

még nem értem a végére.. de ha ott leszek, egy második kört is végig szeretnék vinni.., hogy csak a minimum maradjon meg, ami a hétköznapokhoz elengedhetetlen.. majd 25 év mindenféle irata került a kezembe.. érdekes volt látni pár akkori feljegyzésemet, és azon keresztül akkori önmagamat.. na és tanulságos is.. mai önmagamnak.. azt láttam, hogy bátrabb voltam bizonyos dolgok esetében, de 'nyúl' (gyáva..) sokminden másnál.. vajon melyik is vagyok én?.. vagy mindkettõ éppen, éppen..  rendezgetés közben jött emberek sora, akik egy része MOST nincs mellettem, de tudom, hogy lélekben egymás mellett vagyunk.. vagy akik egy része MÁR nincs mellettem.., de tudom, hogy lélekben néha találkozunk.. 

Hosszú lett a bevezetõ.., arról nem is beszélve, hogy a szolgáltató kicsit átszabta a felületét.. még most ismerem ki magamat rajta.. DE 

visszajutottunk a JELENBEN LENNI..  kontra LEÁRNYÉKOLVA állapotához.. 

vajon miért van ez az egész?.. hogy a jelent nem akarjuk úgy megélni, ahogyan az adja magát.. és ritkábban vesszük észre a fényességet.. fényességét.. 

 hogy inkább rövidebb-hosszabb ideig belegabajodunk a saját sötétségünkbe.., 

és vajon miért inkább azt választjuk?.., 

mi a belsõ motivációnk.. az önnön zárkánk választásához vajon?..: 

- genetika?.., 

- családi minták?.., 

- bolygóállások?.., 

- emberek és helyzetek, akik a közelünkben vannak és így reflektálunk erre?.., 

- földrajzi elhelyezkedésünk?.., 

- vagy még leszületésünk elõtt eldõlt ez?.., és egyszerūen ezt választottuk.., mert ez segíti elõ legjobban a földi tanulásunkat.., a 'szintemelkedésünket'..,

vagy ezek együttese közrejátszik a választásainkban?.., 

Szerintem a minden mindennel összefügg jegyében, ezek együttesen játszanak szerepet  életünk alakulásában.., és még biztos van olyan, amit nem is említettem.. , de valószínūleg így lehet a 'földi kurzusokat sikeresen abszolválni'..

Szeretettel, Rita Monika 

esszenciaajánló: Kerti borágo (Borago officinalis):

'A szomorúság, bánat, valamint a megpróbáltatásokkal és veszélyekkel szemben érzett elbizonytalanodás legyõzésére. Azoknak, akiket letörnek az élet eseményei és nehéz a szívük.' (DEVA esszencia)