Return to site

BELERAGADVA ..

vagy továbblendülni egy helyzeten..

· korinder,mese és valóság,gyermek és születés,life and health,meaning of life

Azt hiszem az életre néha túlságosan érzekenyek tudnak így reagálni egy helyzetre, egy eseményre, egy történésre vagy csak egy ártatlannak tūnõ mondatra.. amikor nem látják, hogy hogyan, merre tovább.., hanem csak sérelmüket és fájdalmukat dédelgetik, csak az lebeg szemük elõtt.. és olyankor évek telnek el, hogy szinte észre sem  veszik a körülöttük lévõ történéseket.. vagy embereket.. 

nem azért mert depressziós ! .. 

egyszerūen csak 'lebénult', 'ledermedt', 'lefagyott' .. 

most, miközben a gondolataimat összeszedem, eszembe jutott, hogy milyen érdekes, egy számítógép vagy egy számítógép program használat közben le tud fagyni.., 

na de az ember fia vagy lánya?.. 

a gépeknél megoldást tud hozni egy gombnyomással az újraindítás.., 

de egy élõ egyedet, a lelkét, ami néha már máshol jár.. hogyan indítsak újra?.., melyik 'gombbal' tudnám ezt az újtaindítás és újraépítés feladatot beüzemelni.. 

annyi program fut bennünk.., mégha nem vagyunk robotok, akkor is.. kezdve a napi rutinprogrammal.. folytatva a családi kapcsolódásainkkal és szerepeinkkel.. 

genetikailag, az alapprogramunk része a túlélés.., ez van belénk programozva évezredek óta és generációkon át.. de néha már nem akarjuk ezt sem észrevenni és csak futjuk a végeláthatatlan köreinket.. vagy csak a 'ledermedést' választjuk, lesz ami lesz alapon és várjuk a megváltást..  amikor egyfajta tecchalott állapot áll elõ, a fájdalom által összegabalyodva.. 

nehéz innen a kijutás..  önmagunk lelki börtönébõl.. és tényleg újraindítani a dolgainkat, az életünket.. mert az eltelt idõben mindenki sérült, minden résztvevõje a történetnek.. ki így, ki úgy.., 

a kívülállók egy része látta hogy valami nincs rendben.. hogy ki kellene innen jutni.., próbált segíteni.. de volt, aki nem is érzekelte, hogy bizony nagy a baj.. 

ezt egy tecchalott (vagy nevezzük zombi állapotban létezõnek) nem hallja meg.. vagy maximum elmegy az orvoshoz krónikus fáradtságra panaszkodva.. vagy hogy ha nem eszik semmit és attól is hízik.. DE az orvos nem ismer minket.. a nyugati orvoslás nem tart ott (már nem tart ott..), hogy az orvos, A CSALÁDORVOS nagybetūvel, és ismeri a történéseinket, a családunkat tövirõl hegyire.. máshol tart a gyógyítás tudománya.. 

VISZONT önmagunk legjobb ismerõi mi vagyunk saját magunk.. 

amíg tart a 'ledermedés' állapota, addig nincs energiád semmihez vagy csak nagyon kevés, és azt is úgy érzed, hogy fogy el.. nem stagnál.., nem nõ.., hanem fogy!.., lassan haladsz a dolgaiddal.., lassulsz.., kilóid csak nõnek .. még tovább lassítva a testedet.. érzed, tudod, hogy ez nem jó, keresed a kulcsot, a megoldást önmagadhoz.. de nem tudod, hogyan kapjál új erõre, hogyan állj talpra a szó nemszoros értelmében.. na a szárnyaidról nem is beszélve!.. hogyan kapjál ismét szárnyra?..  

(folytatás következik..)

szeretettel: Rita Monika 

esszenciaajánló:

Pitypang (Dandelion): "A pitypang bizonyosságot hoz, amely vigaszt ad a félelemben és növeli az érzékelést."