Return to site

LELKEM EGY DARABJA..

AZ AMI MÉrhetetlen..

· mese és valóság,gyermek és születés,egészséges élet,egészséges lélek,the meaning of life

Régóta tervezem ezt a témát is.. talán mára jött el az idõ.., és beérett.. hogy kiírom magamból.. lehet talán semmi különös pár olvasómnak.. és talán aha élmény másoknak.. 

Az úgy volt, kb szūk 1 éve elhatároztam, hogy készítek egy ételt ajándékba pár ismerõsnek, aminek nem mindenki áll neki otthon, vagy éppen a család 1 tagja nagyon szereti, a másik 2 vagy 3 tag nem szereti, szóval egy ilyen 'megosztó' ételt választottam, hogy elkészítem, és ez lesz a meglepetés nekik másnap.. úgy választottam, hogy nem tudtam, hogy szeretik e avagy sem.., de valami miatt maradtam a kigondolt ételnél.., na és a helyi hentes remek választéka is erre inspirált.. 

Órákon keresztül fõtt.. és beletettem mindent, amit úgy éreztem, hogy kell bele.. majd este a szétmerés elõtt kigondoltam, hogy fõzök még bele tojást, lesz benne savanyú uborka is, csípõs paprika is felszelve, a belefõtt köröm és csülök mellett.., szétporcióztam.., 

4 tányérral lett (családom férfi tagjainak nem maradt.., reklamáltak is..), ahol egy-egy tányéron sikerült a különbözõ színū belevalókat úgy elhelyeznem, hogy mire megdermedt, látványnak is gyönyörūséges lett.. belefõztem, belehelyeztem lelkem egy darabját ebbe a 4 tányérba.. 

a váratlan ajándék osztatlan sikert aratott mind a 4 megajándékozottnál.., nem gondoltam, hogy ennyire telitalálat lesz.. 

Azt akartam, hogy egy olyan ételt készítsek el nekik, ami ha már nem leszek része az életüknek, akkor is jussak eszükbe majd.. és közben tudatosodott csak igazán, hogy mindennel így kell, így kellene tegyek, beletennem lelkem egy darabkáját.., legyen az egy tál étel, egy gomb felvarrása, segítés a gyermekemnek vagy egy idõs családtagnak vagy akár a napi munka elvégzése, még akkor is ha rutinfeladatok összessége.. 

Hogy jussak eszükbe errõl is.., ha én már nem leszek.. 

Szeretettel mára,  Rita Monika

esszenciaajánló: Tavaszi csillagvirág (Scilla Verna - Spring Squill): "A Csillagvirág segít a valóság igaz természetét sokkal tágabban és mélyebben megláttatni velünk.. "