Return to site

útban a fény felé..

vajon az hazafelé visz?..

· mese és valóság,life and health,tisztanlatas,megújulás,deadoralive

Az elmúlás gondolata azóta foglalkoztat, mióta sok éve egy barátunk fiatalon elment.. nem értettem.., igazságtalannak tartottam.., hiszen nem volt még 50 éves.. és mégis, elfáradt ebben a földi létben a teste.. és levetette földi ruháját.. 

utána több év szünet volt és nem agyaltam az elmúláson, hogy kinek mi és miért pont akkor és annyi adatik meg..  úgy láttam, a nálam okosabbak sem tudják erre a választ, hogy miért?. miért akkor?..

azután tizenéve a várandóságom alatt kezembe kerültek Polcz Alaine könyvei.. véletlen mūve?.. vagy a születés és halál együtt járnak?.. csak nem tudjuk?..  P.A. könyveiben minden benne volt/van, aminek lennie kell: élet és halál , kicsit dokumentarista módon, kicsit az õ szakszūrõjén keresztül.., hiszen a wiki-n is ezt olvashatjuk P.A.-rõl: .."magyar pszicholgólogus, író, a tanatológia (a halál és gyász kutatása) magyarországi úttörõje".. és olyan természetességgel írt róla, hogy az már nem csak elgondolkodtat, hanem beléd égeti a témát.. 

egyszer azt írta, hogy vannak országok, ahol a haldokló mellett ugyaúgy van 'bába', mint a baba születésénél.. bábáskodik, segít a földi világból való elmenetelre.., kilépésre.., nem találok rá most érthetõbben szavakat, de talán érted, mit szeretnék írni.. ez a párhuzam akkor is mélyen beivodótt, és azóta sem hagy nyugodni.. vajon ennyire egyszerū?.. és min múlik az elmenetel folyamata? hogy valakinél évek?.., vagy hónapok?.. vagy hetek?.. vagy csak egy pillanat és már nincs is köztünk?.. és ki dönti el, hogy csak 46 év, ami megadatott?.., vagy éppen 96?..,  meg van írva vajon a Sors nagy könyvében?.. csak nem tudunk róla?..  mert földi érkezésünk így van elõkészítve?.. a felejtéssel indul?.., majd a felejtésben ér véget?.. 

és miért nem szeretünk úgy minden nap addig is, mintha az lenne a kilépés napja ?.. 

szeretettel, Rita Monika 

 

(foto credit: adambalogh.com)

esszenciaajánló: Hegyi árnika (Arnica Montana) - "Megszūnteti az energiablokkokat. Segít abban, hogy felülemelkedjünk a nehéz pillanatokon, és beépítsük az ezekbõl nyert tapasztalatokat. Serkenti a vitalitást és megkönnyíti az önmagunkhoz való visszatalálást egy megrázkódtatás után."