Return to site

'CSATORNÁZÁS AZ UNIVERZUM INFORMÁCIÓS HÁLÓJÁN'..

 

· mese és valóság,life and health,meaning of life,i plan joy,tisztanlatas

A kör bezárult.. vagy csak megvilágosultam egy új fejezeten át.. terveztem ezt a témát is egy ideje.., de a végsõ lökést egy filmélmény adta meg hozzá.. Lucy címen Luc Besson filmje 2014-bõl, ami az egyik mozicsatornán elérhetõ.. Az alapgondolata a filmnek, hogy mi történne akkor ha agyi kapacitásunkat 100%-ban tudnánk használni?.. 

Az alapgondolatom a mūvészet és a feltalálók felõl közelíti a témát.. 

már hónapok óta itt mocorog a fejemben.. vajon egy író, vagy költõ vagy filmkészítõ vagy festõmūvész vagy zeneszerzõ vagy egy feltaláló hogyan tudott olyan alkotásokat létrehozni, amikkel nem találkozott, nem látott, nem fogta meg a kezével.. de le tudta írni vagy éppen rajzolni.. vajon hogyan hangolódott rá a Világegyetem információs hálójára?  mi vezette el oda?, arra a területre, ami a tankönyvekbe is csak utólag tud bekerülni.. jobb esetben bekerül.., kevésbé jó esetben be sem kerül..

és belépett az Univerzum könyvtárába.. csak levette onnan azokat az információkat, képeket, ábrákat, képleteket, kisérletezési folyamatokat, amire neki ott az adott pillanatban szüksége volt?.. hogyan tudott Beethoven megsüketülve is zseniális alkotásokat létrehozni?..  vagy csak annyira volt süket, amennyire a tudatalattija akarta, azaz hogy kiiktatta a kívülrõl jövõ minden zajt, zörejt, hogy a belsõ hallásának, a fejében lévõ (vagy csatornázott?..) zenének szentelhesse magát kizárólag.. 

mesélte valaki, hogy éjjel, az álomidõszakban összetett zenét hallott/álmodott, többször is.. 

vajon ez a kiváltságosaknak adatik meg? vagy az erõs hittel bíróknak?.. vagy az agyfunkciód olyan cizelláltan mūködik, hogy ezáltal ez a kiváltság számodra természetes, mint másnak az evés vagy az alvás? .. 

vajon az agyi kapacitás mérése valós képet tud adni?.. vagy a téma megközelítése már alapból hibás.. és nem az agyad kihasználtságának százalékát kellene vizsgálni, hanem hogy tudsz e csatlakozni és mennyire vagy képes arra, hogy kapcsolatot teremts az egyetemes bölcselettel, az Univerzum információs hálójával..  

 

nem könnyū téma.. már csak amiatt sem, mert azt hisszük, azt hitetik el velünk, hogy a világhálón minden információ elérhetõ.., minden kérdésünkre megkapjuk a választ..  csak azt felejtik el hozzá tenni, hogy a merítés, az adathalmaz szintén egy korlátozott, amolyan földi forgatókönyvbe beszorított tudás.. ami csak egy porszem, a Nagy Egyetemes Könyvtárban.. 

 

Szeretettel, Rita Monika 

 

festmény/foto credit: adambalogh.com

 

Esszenciaajánló:

Mocsári aszat (Cirsium Palustre - Marsh Thistle):    "Azok számára javallott, akik a múltba záródtak, akik a gondolatok és viselkedés elavult mintáiba kapaszkodnak."