Return to site

CSEND, CSEND, SŪRŪ CSEND..

regóta terveztem ..

· korinder,mese és valóság,life and health,meaning of life,pabloneruda

A hétvégén egy nagyon érdekes beszélgetésben sikerült részt vennem.. pár iskolás fiú szüleivel beszélgettünk megtapasztalásról, gyerekeink kamaszkodásáról, elfogadásról, példamutatásról, - hálás vagyok Enikõnek azért a napért! - míg az egyik szūlõ elmesélte, hogy nemrég egy kommunikációs böjti táborban vett részt, és hogy 10 napig telefon leadva, és naponta a tábor vezetõjével volt 15 perc beszélgetés, egyébként nem kommunikáltak , csak meditáltak. Nagyon izgalmasan hangzott az egész!.., elmesélte ez a szülõ, hogy reggel 7-kor illetve 11-kor volt vega étkezés, de azon túl már nem volt étel, mert hogy az is elvonja a figyelmed a saját belsõ erõd megtapasztalásáról: mind az azzal való foglalatosság, hogy gondolati szinten azzal foglalkozol, hogy mi is lesz ma uzsonnára?, vagy mi is lesz ma vacsorára?.., illetve

maga az étkezés illetve emésztés folyamata is elvonja a figyelmedet a belsõ energiád megtapasztalásától, illetve az Univerzumhoz való kapcsolódástól. És hogy ezek a foglalatosságok, illetve minden más is a saját belsõ hangodnak az elnyomásáról szól..

1x olvastam a tömeg televiziós mūsorok kapcsán, hogy az a 'szellem rágógumija', nemrég az internetrõl is, az ott való létezésrõl is hasonlót olvastam, nem is olyan rég pedig az egyik mozicsatorna kapcsán írták, hogy butitanak.. nem értettem akkor, amikor olvastam ezeket.., de mostanra összeállt a nagy kirakó.. mostanra már indent értek.., amikor errõl mesélt szülõtársunk, és megértettem a mai fiatalokat is, akik minimálisra csökkentették a szóbeli kommunikációt, és inkább írásban, és/vagy mosifejekkel kommunikálnak.. értem õket, hogy van egy belsõ természetes zajszūrõjük,

engem is zavar amikor a metron, buszon valaki csak normál hangerõn beszéli meg a nap történéseit telefonon, néha élõ szóban.

Kell a csend, kiüríteni az elmét és csak úgy lenni, ömagunkban, vagy másokkal.

fotocredit: adambalogh.com

 

Szeretettel, Rita Monika

esszenciaajánló: Borsmenta (Mentha piperita - DEVA esszencia): "A borsmenta virágesszenciát a mentális lustaság, fáradtság, letargia levertség orvoslására használják. Fejleszti a figyelmet, a koncentrációt, elõsegíti a szellemi frissességet. Azoknak ajánlott, akik minden energiájukat az emésztésre fordítják, és emésztési folyamatuk megakadályozza bármiféle agyi, pszichikus tevékenység beindulását. "