Return to site

ÜNNEPEk?..

hol kezdjem így pünkösd után?..

· korinder,mese és valóság,gyermek és születés,egészséges élet,meaning of life

Egy ismerõssel beszélgettem nemrég Pünkösd elõtt.. mondtam, hogy ennek az ünnepnek kellene az egyik legkiemelkedõbbnek lennie.. (az ünnep üzenete alapján gondolta az agyam..).. nem, nem ez a legfontosabb, mondta.., nekem azonban a pár nappal ezelõtti érzetem az volt, hogy egyfajta fokozat van az életünkben, ünnepeinkben, és azok megélésében.. karácsony után húsvét, húsvét után pünkösd ünnepe (persze nagyon leegyszerūsítve a gondolatiságot..).

Azután eltelt pár nap, eltelt a mostani pünkösd ünnepe, és tegnap jött egy másik nézõpont pünkösdhöz kapcsolódóan.. (ez már a bevillanás volt, nem a gondolatság..) azaz miért kell kiemelnünk az egyik ünnepet, vagy a másikat, legyen az a karácsony ünnepe, vagy a húsvété vagy a pünkösd ünnepe vagy vagy..

és miért nem tudjuk egyformán kezelni, mindegyiket a maga nemében egy állomásnak megélni belsõ átalakulásunkban, mely a természet körforgásához kapcsolódik.. és miért ragadjuk ki egyiket-másikat, különbözõ hivatkozásokkal, esetleg 'megtámogatva' a kereskedelem túlzott figyelmével.. lásd karácsony.., vagy éppen csak annyit veszünk észre alapszinten, hogy zárva vannak az egyébként hivalkodóan elkényelmesítõ nyitvatartással bíró üzletek.., vagy éppen, hogy nincs tanítás aznap..

A természet megélése régen egy volt az emberrel, a hétköznapokkal..,

félték az Istent, a természet egy vagy több istenét, vagy tisztelték inkább, a félelem helyett?!..,

mert az életük, a továbbélésük függött tõle.., hogy lesz e termés?.., lesz e gabona?, lesz e kenyér?.., ma minden nap van kenyér, ha van liszted, vagy van pénzed, hogy megvegyed a liszted, kenyered.. kikoptak az ünnepek, kevesek félik/tisztelik az ünnepnapokat, amikor leállás van, csend és béke és befelé figyelés..

Egyáltalán, miért kell(ett) félni az Istent?..

Szeretettel, Rita Monika

foto: adambalogh.com

Esszenciaajánló: Hawaii Rózsa ( Frangipani Plumeria Rubra - Red Frangipani (Bailey eszencia) ): "Hinni Istenben, Allahban, a Nagy Lélekben, Buddhában, a Természetben (bárhogy is hívjuk) az egy dolog. Meg is tapasztalni az ilyen kapcsolódást, teljesen eltérõ dolog lehet. Az ego tudja, hogy az ilyen tapasztalás esetén elkerülhetetlenül elkezd feloldódni, és eltūnni. Ez mély félelmeket teremt. Olyan, mint az a félelem, amit az esõcsepp érezhet, amikor a folyóba hullik, ahol tudja, egybeolvad és eltūnik a nagyobb egységben. Szívünk mélyén tudjuk, hogy az élet több mint a fizikai létezés. A Hawaii rózsa segít kitágítani létezésünk terét. Elkerülhetetlenül örömet és félelmet gerjeszt, ahogy a kötelékek amelyek megkötöttek, elkezdenek elhagyni bennünket. A Hawai rózsa segít csökkenti az ilyen kinyilatkoztatás félelmét, s segít felismerni azt, hogy az ego vakít el bennünket. Akkor majd elkezdjük megérteni igaz természetünket", isteni magunkat, segít feloldódni esõcseppként a tengerben. "Ez az esszencia az élet fényessége, és a látomás tisztasága. Örömet és nyugalmat nyújt, igazi önbizalmat, és az észlelés új szintjeit. ..."