Return to site

JÓL DÖNTENI.. 

avagy a tudás morzsáinak csipegetése..

· mese és valóság,life and health,egészséges élet,tisztanlatas,meaning of life

Régóta foglalkoztat.. vajon a döntéshozatalaink hogyan is mūködnek.. 

sokáig úgy gondoltam, hogy a kellõ ismeret birtokában megfelelõ döntést tudok hozni, minden egyes pillanatban.. 

és a mai este egy újabb helyzettel szembesített, azaz hogy engedjem e a héten iskolába a gyerekemet avagy sem?.. még nem látok tisztán..

Ha mérlegre tenném az ésszel és a szívvel meghozott döntéseimet, fiatalkori önmagamnál a mérleg az ésszel meghozott döntések felé billenne.. 

ha ma tenném mérlegre õket, a szív döntése felé billenne a mérleg nyelve .. azonban nincs éles határ.. úgy mint fekete-fehér vagy igen-nem.. nem mérhetõ, nem egzakt.. legalábbis nálam..

 

Sokáig a tudás birtokosa akartam lenni, mert tudni jó, és a tudás nemesít.. gondoltam.., illetve sulykolta a környezet körülöttem.. 

ma azt mondom, minden tudás bennem és körülöttem volt és van, az Univerzumban, annak könyvespolcán, vagy fiókjaiban.. és ha kellõen elcsendesedek és odafigyelek, akkor a Világegyetem a tudása morzsáit megosztja velem.. de csak a morzsáit, nehogy összerogyjak alatta..

hát ezt senki nem sulykolta.., magam kellett végig járnom az utat.. pedig mennyivel egyszerūbb lett volna.. ha erre tanítanak meg az iskolában a sok lexikai tudás helyett, arra hogy hogyan kérdezzek az Univerzumtól?.. és hogyan halljam meg a választ.. vagy ne is kérdezzek, mert kérdésfeltevésemmel, kérdéseim nyitott vagy zárt voltával, kereteivel, minõségével.. már önmagam korlátozom a választ.., 

 

hanem csak figyeljek, és halljam meg, amit meg kell hallanom.. 

 

Egyszer egy kedves ismerõs azt mondta, hogy a harmadik szemének az aktivitása illetve az aktivitás erõsítése támogató tud lenni a jó döntéshozatalban.

Mindenképpen. 

Azonban az Univerzum a harmadik szemünknek csak azt tárja fel, amire fogadóak vagyunk.. tudásmorzsákat..  ki mire fogékony.., nyitott.. és mennyit bír el .. 

 

Szeretettel, Rita Monika

 

esszenciaajánló: 

Közönséges gyíkfū ( Prunella Vulgaris ): "Elõsegíti az átalakulást. Önmagunk elfogadása által feléleszti belsõ regenerációs képességeinket.  ... Segíti az egyént böjti idõszakban, próbatétel vagy lábadozás során. Elõsegíti a tápanyagok nagy részének beepülését.  ..."