Return to site

NEMESÍTÉS.. A MINDEN NAPOKBAN.. 

aVAGY A  nagymamák dícsérete.. 

hatás és kölcsönhatás..

· korinder,mese és valóság,egészséges élet,life and health,meaning of life

Nem az iskolai tananyagot szeretném ismét elemezni.. hanem megosztani veled saját elméletemet, ami mára vált 'kerekké' bennem.. megpróbálom úgy leírni, hogy neked is kerek legyen.. elfogadnod nem kell, azonosulnod sem ezzel az elmélettel, ami az is lehet hogy alapigazság kategória inkább mint elmélet..  mert az elméletet kisérletekkel, elemzésekkel és statisztikákkal kell alátámasztanod, hogy létjogosultságot nyerjen..

Régóta bennem van .. 

miszerint bármi, vagy bárki, amivel vagy akivel kölcsönhatásba kerülsz a napjaid során, azzal már beindul a hatás-kölcsönhatás folyamata.. ahol a nemesebb, a tisztább energiamintázata igyekszik felhúzni a másik részt, a kevésbé nemeset.. 

mondok egy példát: készítesz egy ételt, ahol legjobb tudásod szerint törekszel az alapanyagok nemes összeválogatására, legyen a forrás organikus eredetū, vagy a piaci nénik kis kertjébõl származzon.. és igyekszel figyelni arra, hogy hazai legyen, sõt még azon belül a környezeti terhelésre is figyelsz és igyekszed tartani a 60 km-es beszerzési sugarat.. ám a kigondolt étel készítése közben tudatosodik benned, hogy egy-két összetevõ kevésbé nemes, de valahogyan odakerült a kamrapolcra.. és elõször inkább elbizonytalanodva, hogy mi sül ebbõl ki, késõbb már habozás nélkül beleteszed, mert tudod, hogy a többi alkotóelem energiamintázata 'felülírja' ennek a résznek az energiamintázatát.. és mert hozzáteszed a szeretetedet is készítés közben, ami segít a nemesítésben.. mondhatnám, pótolja a hiányzó részt..

nem tanítják, nem írták le, csak egyszerūen birtokában vagy a tudásnak valahonnan.. hogy igen, ez ilyen egyszerūen mūködik.. 

és akkor folytatom a tisztán nemes gondolatmenetét.. 

minden amit készítesz étel, vagy éppen vásárolsz valahol, abban az ételben benne van készítõjének lenyomata ( kivétel, ha minden mūveletet gépek hajtottak végre.., de az majd egy másik történet lesz ), egyensúlyi állapota vagy éppen annak hiánya.. legyen az általad elkészítve.. , egy kézmūves pékség pékjei által elkészítve.. és bizony kiérzõdik a végeredményben, ha a munka csak a pénz miatt lett elvégezve.., és hiányzott a nemesítésben a szeretet mint alkotóelem.. 

elgondolkodtál már azon, hogy miért olyan finomak a nagymamák unokáiknak készített ételei?, süteményei?.., pedig nem mindig figyelnek, vagy tudnak figyelni a nemes alapanyagokra.., DE szívük csordultig van szeretettel, miközben az ételt készítik, és a végeredmény a legegyszerūbb étel esetében is csodálatos.. ( persze vannak nagymamák, akik nem szeretnek vagy nem tudnak fõzni, sütni, de arról majd máskor ),

és innen már csak egy továbbgondolás a gyümölcsfák, szõlõvesszõk nemesítése az oltás módszerével.. õsi tudás mentén haladva.. 

... lehet hogy most az emberiség nemesítésének idõszakát is éljük?...

Szeretettel, Rita Monika 

fotocredit: adambalogh.com

 

esszenciaajánló: 

Japán Liliomfa ( Magnolia X Loebneri "Leonard Messel"  - Magnolia ): "Ez az esszencia a szívcsakrával áll kapcsolatban. A szeretet és a könyörület kétélū kardját jelképezi. ... A Liliomfa esszencia olyan szeretetet tükröz, mint az a madár, amely nem ismer megkötést, csak hatalmas, végtelen lehetõségekkel teli nyílt teret. Ahhoz a mély meditációs állapothoz tartozik, ahol az ego maga már többé nem létezik. Az ilyen szeretetnek az ereje és lehetõségei egyaránt félelmetesek. A Liliomfa üzenete egyszerū: átadni magunkat a szeretetnek. Megadni magunkat a saját belsõ bölcsességünknek, amely nem ismer határokat. ... "