Return to site

MEGNYUVADVA..

...

· korinder,mese és valóság,egészséges élet,meaning of life,test es lelek

Jelen helyzet ami lassan 2 éve tart, elgondolkodtatott, hogy ki, miért és hogyan reagál egy-egy betegségre?.. az egyik miért kapja el a másik pedig miért nem?.. és hogy vajon miért törekszünk még inkább arra, hogy életünk kiszámítható(bb) legyen?.. kivédjük, amit ki lehet.., bármi áron, külsõ segítséget is igénybe véve.. legyen az a segítség extra adag vitamin készítmény .. vagy napjaink különbözõ csodaszerei.. vagy az agyonreklámozott gyógyszerek.. vagy, vagy... 

és vajon miért nem bízunk testünk öngyógyító erejében?..  miért nem akarunk egy napot várni, vagy kettõt.. amíg felgyógyulunk, egy-egy gyógytea szürcsölése mellett?.. bízva a test inteligenciájában, és abban hogy a testnek van egy jól mūködõ alap-programja, amivel megszülettünk és ami tökéletesen mūködött egykor, ha éppen nincsen teljesen lebutítva mára.. vagy esetleg kigyomlálva.. ami egyfajta 'újraindításként' mūködik és rendezi vissza a harmonikus mūködéshez elengedhetetlen részprogramokat..

Mióta az óvodai közösséget kezdte a gyermekem, majd 10 éve, azóta a legkülönfélébb betegségeken estünk át, minden évben, õsztõl tavaszig. Volt amikor szülõként nálam hetekig eltartott a felépülés, míg õ pár nap alatt túl volt rajta.. Sok éve gyerekként ha beteg voltam, az akkori 'jól  bevált' kezelés kimerült a szokásos antibiotikum, egy-két kanalas orvosság és lázcsillapító használatában.., ezek voltak a gyógyuláshoz vezetõ úton kitéve..,  ami persze a testem öngyógyító mechanizmusát kellõen lebutította.. Néha volt tojássárgája kikeverve porcukorral, és ennek a 'csipegetése', ezt nagyon szerettem, valószínūleg az édessége miatt.. és volt fürdõlepedõ alatt forró kamilla fõzet fölötti gõzölés, amit nem szerettem..

Most éppen egy újabb iskolai nyavalyát sikerült elkapni.. kisebb megszakításokkal 24 órája csak alszom.. regenerálódik a szervezetem, hiszen inteligens a testünk és talán a korábbi lebutításokat az elmúlt jópár év alatt sikerült mára korrigálnom.. és mūködik ismét az alap programom.

 

Szeretettel, Rita Monika 

fotocredit: adambalogh.com 

 

esszenciaajánló: 

Vadcseresznyefa ( Prunus Avium ):  "A pesszimista és mogorva, a dolgoknak mindig csak a negatív oldalát látó egyéneknek. Derūs és optimista életfelfogást kölcsönöz."