Return to site

SZERETET MENTÉN RENDEZÕDNI..

mert minden mindennel összefügg..

· mese és valóság,life and health,meaning of life,megújulás,i plan joy

Annyira más .. a gyerekek világa a maga kerekségével.. amibõl megpróbáljuk kinevelni õket.. és minifelnõttekkel akarjuk körbevenni magunkat.. ahelyett hogy észrevennénk, mi tértünk el röppályánkról.. csak mert mi is mini felnõttekké váltunk gyerekként a mintául kapott zárt, szabálykövetõ világban.. és amikor megpróbáljuk a magyaros konyhára ránevelni akár az otthoni étkekkel, akár a menzai étkekkel, és nem vesszük észre hogy az õ teste-lelke-szelleme másfajta táplálékot igényel.. kikiáltjuk rossz evõnek.. vagy válogatósnak.. vagy mindkettõnek egyszerre.. jön a klasszikus 'fegyver': ' nem eszed, ez van, nincs más..' , 'majd amikor igazán megéhezel, akkor jössz enni'.., 'nem fõzök háromnak ötfélét..' még sorolhatnám.. és innen már egyenes út vezet a testi-lelki egészség egyensúlyának a megbillenéséhez.. ami már különféle tüneteket is tud generálni.. jönnek a panaszok.. utána vizsgálatok sora.. és még mindig nem ott jársz, ahol kellene.. és nem oda térsz vissza, ahol a gyermek testi bölcsessége messze elõtted járt..

Hogy miért ezt választottam 2022  elsõ témájának?.., 

mert úgy gondolom és úgy érzem, hogy gyermekeink azért minket választottak szülõnek, mert kapcsolatunk a kölcsönösségen alapszik, és csiszoljuk, tanítjuk egymást oda és vissza.. mindenkinél, kivétel nélkül!, minden gyerek-szülõ kapcsolatban.. , de ezt vagy akarjuk látni vagy nem.. és 

mert minden mindennel összefügg.. ezt meg nem tanítják sehol.. sem az iskolában, sem a családban.., és idõbe telik amíg ezt átlátod.., 

és a harmadik ok, hogy egészségünk , testünk-lelkünk állapota legfõképp rajtunk múlik, hogy mennyire akarunk hallgatni belsõ bölcsességünkre.. vagy kívülre helyezzük a gyógyulás folyamatát, kizárólagosságot adva az orvos(ok) kezébe, akivel körülbelül évente 1x találkozunk, néha kicsit gyakrabban, de alapvetõen az év 365 napján mi látjuk önmagunkat..  és érzékeljük testünk változásait, reakcióit.. csak a felelõsség kívülre helyezése egyszerūbbnek tūnik..  minden egyszerūbbnek tūnik elsõ látszatra.. 

 

Szeretettel, Rita Monika 

fotocredit: adambalogh.com

 

esszencia ajánló: 

Kék tikszem ( Anagallis Arensis Var. Caerulea - Blue Pimpernel ): "Ez az erõsen kék tikszem a mediterrán területeken növekszik. A szín mélysége az éleslátás szintjének azt a mélységét tükrözi, amelyet ez a virág serkent. Ez az esszencia végsõ célunkkal függ össze - hogy újra felfedezzük spirituális természetünket az anyagi világban történõ felnövésünk után. Felnõtté válásunk során elkerülhetetlenül nehézségek adódnak. Gyerekként erõsen hatása alá kerülünk mindannak, ami körülvesz bennünket, különösen a hozzánk közel állók véleményének és hitének. 

Általában csak a kamaszkor után kezdjük el feltenni magunkban a kérdést, hogy mit is tanultunk eddig. A jelen 'Új kor' igen sokat kutatja a mesterek tanítaáásait és dogmáit, Mindazonáltal ennek megvan az örökké fennálló veszélye is, hogy a fürdõvízzel együtt kiöntjük a gyereket is. Képesnek kell lennünk kibogozni a spirituális mestereknek igaz tanításait az utánuk következettek dogmáiból és hozzáadott elferdítéseibõl. 

A Kék tikszem segít újra felfedezni az igaz gyökereinket anélkül, hogy azok uralkodóvá válnának, és anélkül, hogy bármely sajátos vallás dogmái lekorlátoznának bennünket. A Kék tikszem a spirituális igazság virága. Segít újra felfedezni magunknak a létezés igaz természetét. "