Return to site

túlélni a gyermekkort...

Tùlélni a gyermekkort?..

· korinder,mese és valóság,gyermek és születés,life and health,meaning of life

Több téma van a fejemben.. régóta.., azonban mivel nem jegyzem le őket, ezért időről időre kiúsznak a fejemből, majd visszakúsznak.. mindaddig amíg le nem írom .. ez is egy ilyen..

A címben szereplő mondatrészlet amikor először jött elő családállításon, szíven ütött. Segítőként szoktam jelen lenni. Szeretem dolog. Ha tudok, és alkalmas, megyek. Hálás vagyok a Sorsnak, és hálás vagyok Istvánnak, hogy találkoztam ezzel a módszerrel, ahol generációk tudnak 'gyógyulni' visszafele az időben és előre mutatva is..

És eszembe jutott a bezárkózás, mint egyfajta eszköz a túlélni a gyerekkort-ban.. bezárkózás a csúfolódó osztálytársak, netán a csúfolódó tanár elől, bezárkózás a csúfolódó testvér és / vagy szülő elől, és a bezárkózás következményeként bezárkózás önmagam elől is.. nem beszélni, csak a minimálisat, nem beszélgetni, mert azzal esetleg kiszámíthatatlan területre tévedek.. ez egy láncolat, amikor egy idő után nehéz különválasztani, hogy mi volt az ok, és mi az okozat.. tovább gondoltam, vajon a game-k játszása is egyfajta túlélési eszköz napjainkban?.. ahol kizárom a külvilágot, belekerülök egy veszélyei ellenére biztonságosabbnak tűnő virtuális világba, és inkább ott létezem?.. ahol nem is vagyok tudatában bezárkózásomnak, mert abban a világban nem vagyok bezárkózva, sőt, jól érzem magam..

Vajon miért döntünk így?.. és mikor döntünk így?.. és tudatában vagyunk e bezárkózásainknak?.. vagy csak sok év múlva, amikor valami máshogy alakul az életünkben, mint a kiszámíthatóbb virtuális világban?.. vagy mert észrevettük, valaki, valakik hatására, hogy valamiben beleragadtunk.. és húz vissza mint a mocsár..

Szeretettel, Rita Monika

 

ajánlók:

you tube csatorna ajánló: egy fiatalember, Szabó Kristóf, most 26 évesen tanít a videóin keresztül fiatalokat, illetve minden korosztályt: élni illetve azt, amit az iskolában sem tanítanak, ez az egyik mottója.., jók a videók, nagyon jók, jól kommunikál, jók az üzenetei, amiket próbál átadni, én is tanulok tőle 54 évesen: https://www.youtube.com/@OnlineMarketinges/featured 

esszencia ajánló:  Vesebab (Phaseolus Vulgaris): Nyitja a veseterület blokkjait. Segit elmozdítani a rejtett félelmeket, paranoiát, a haragot és az intenzív mentális állapotokat simítja, és helyre teszi a megbillenéseket. (Itthon nincs forgalomban - 2023. novemberében.)