Return to site

VÁRNI VALAMIRE?..

akkor most hol is vagyok?..

· korinder,mese és valóság,egészséges élet,meaning of life,the meaning of life

A fotó öreganyám kis parasztházának ablakában készült. Sok évvel ezelőtt. Hiányzik.. öreganyám, a kis háza, a nagy kertje, a kertből az ízletesebbnél, ízletesebb bio zöldségek, bio gyümölcsök.. nem volt ő bio gazda, csak amit a józan ész, illetve a népi bölcsesség, na és a picike nyugdíja engedett, addig nyújtózkodott mindíg.. és még így is sikerült ebből a piciből iciri-picirit félretenni, az unokáknak, a gyerekeknek, sohasem magának.

Hogy miért innen ez az índítás, nem tudom?.. talán mert kinn szakadt, amikor elkezdtem ezt írni.. órákon át szakadt.. , az égbolt egyenletesen szürke volt.., csataidõ..

Öreganyám úgy érzem soha nem várt semmire, amolyan nagy történésre, hogy na majd akkor elkezdi a második életét, majd akkor utazik, és világot lát, hogy majd akkor megszövi a végtelen szőttest, és még sorolhatnám.. nem várta, hogy nyudíjba menjen, vagy hogy bevonuljon az öregek otthonába, nem lebegtek előtte a messzi távolban elérhető dolgok, amik miatt közben elfelejtette volna a jelent. A jelenben élt, amióta ismertem, tette a dolgát a mindennapokban, a kis kertjében, a kis konyhájában, ahol fantasztikus réteseket készített, úgy hogy ő nyújtotta a réteslapot, a szomszédból hozta a túrót, a diófája minden évben elegendõ diót adott, a mák a kertjében kékesszürke mákot, és közben élte a mindennapjait. Néha várakozhatott, de azok amolyan közelebbi, megfoghatóbb dolgok voltak, mint néha a buszra Pápán, amíg bement oda és majd hogy onnan vissza tudjon menni picike házához. Mindíg a mostban létezett, a múltat nagyon nagyon ritkán hozta fel. Valószínűleg sokminden fájhatott neki onnan, de nem hordta magán fájdalmát, mint egy örökké vérző nyílt sebet. A jövővel is csak éppen annyit foglalkozott, amennyire szükségét érezte.., bölcsen élt, mesterek nélkül, önmaga volt saját mestere, na és a kertje.

Neki miért adatott meg a 93 év?, tudatos táplálkozás, tudatos mozgás, tudatos stresszkezelés nélkül?, ezt csak a JóIsten tudja, tudta.. és hogy nekem mi adatik meg tudatosabb táplálkozással, tudatosabb mozgással, tudatosabb stresszkezeléssel?, na ezt is csak a JóIsten tudja.., lehet egykor tudtam én is, még a születésen előtti időkből..

 

Szeretettel, Rita Monika

esszencia ajánló: Madármályva (Lavatera thuringiaca - Tree mallow) - Bailey esszencia : "Segít, hogy figyelmünket sokkal könnyebben a jelen pillanatában összpontosítsuk. A valóságban ez az egyetlen idõ, amellyel rendelkezhetünk. A lehetõ legtöbbet kell kihoznunk belõle."