Return to site

ÚJRA GOMBOLYÍTOM ÉLETEM FONALÁT..

és ismét felvértezve a mesés utakhoz..

· mese és valóság,korinder,life and health,meaning of life,egészséges élet

Hosszú volt a hallgatás.. a befelefigyelés.. mindamellett kifele is igyekeztem figyelni.., sõt.., viszont elhatároztam, hogy újra gombolyítom az életem fonalát, személyes mesémet.., amibõl annyit tárok fel Neked, ami sem nem túl sok, sem nem túl kevés.

És akkor kezdjük egy nagyon egyszerūvel, az ünneppel.., amit igyekszem minden alkalommal úgy megélni, hogy a szívemet és a testemet is ünneplõbe öltöztetem..

Kár hogy az ünnep(lõ) is kikopóban van.. illetve egyszerūsödik.. pedig olyan szép, szép volt..

és amikor nagyanyáink, nagyapáink féltve õrizték az 1 darab ünneplõjüket, mert varratták, varrták, szõtték, gombolyították, learatták, vagy megnyírták, vagy elvetették.. benne volt minden, a generációk tudása, szeretete, bölcsessége, minden tudás, az egyetemes, amit sem könyvek, sem iskola nem tud adni.

1x Polcz Alain írta egyik mūvében hogy a lányok, amikor bekötötték a fejüket, azaz férjhez mentek, akkortól elkezdték varrni, hímezni a szemfödõjüket. Csak hogy a testtõl való búcsú(ztatás) is ünnep legyen.

 

Szeretettel,

Rita Monika

 

szer ajánló:

Békaliliom (Water violet / Hottonia Palustris) DEVA: "Segít abban, hogy embertársainkkal megosszuk magunkat, és közösséget vállaljunk. A visszafogott, független, távolságtartó, nyugodt, büszke egyéneknek. Azoknak, akik szeretnek egyedül lenni, és felsõbbrendūnek érzik magukat."